sobota, 30 stycznia 2010

Kuchnia...



Od jakiegoś czasu poszukuję "idealnej" mieszanki przypraw do grillowanych warzyw. Trudno nazwać o co mi chodzi, ni to tureckie, arabskie, ni greckie danie, więc i przyprawy też różne. Nabyłam już wiele, a ostatnio właśnie kardamon. Urozmaicił nieco mieszankę. Przyznam, że jest też dosyć fotogeniczny. :)

8 komentarzy:

Feminine pisze...

Pola, jest BARDZO fotogeniczny! :)
i smaczny :)
głodna jestem.

ma.ol.su pisze...

Czyli coś z kuchni hinduskiej. Bardzo mi odpowiada, choć niesamowitej ilości przypraw wymaga. No i przestrzegania kolejności dodawania.

Anonimowy pisze...

to fakt :) bardzo fotogeniczny :) :)

chalupczok pisze...

...raz mnie jeden poczęstował kawą z kardamonem. Jeden łyk i kubek znikł. W zlewie. :)
Pozdrawiam

Marcin pisze...

Chciałem właśnie napisać to samo, co przedmówca. Kawa z kardamonem zdecydowanie mi nie podpasiła.

Karska pisze...

Myślę, że i mnie by nie smakowała. Nie spróbuję. Uwolniłam się od kawy już ze 2 lub nawet 3 miesiące temu. :)

wave32 pisze...

Bardzo fotogeniczny! :)

Marcin pisze...

No, w przypadku gdy się nie pije kawy to chyba wszystko jedno co się do niej wrzuci. Ja mam tak z wódką - nie lubię jej i nie pijam, więc co by do niej nie dolano, i tak będzie dla mnie ohydna. A i mniej fotogeniczna, tak przy okazji.