niedziela, 17 lutego 2008

Kuchnia... (7)

Bezy.
Wczoraj przekonałam się, że cukier puder nie różni się od zwykłego cukru tylko kalibrem. Różni się przede wszystkim składem. O ile już przywykłam do składu śmietany (bo w śmietanie jest nie tylko śmietana), to cukier puder zawierający coś więcej, niż tylko cukier, jest dla mnie nowością...
Całe szczęście zrobiłam tylko eksperyment i większość bez jest z cukrem kryształem.

6 komentarzy:

Anonimowy pisze...

Kiedyś na podówrku mieszalo się cukier puder z saletrą i robiło się mieszankę wybuchową :)

Karska pisze...

:DDD To były te słynne baczki? :) Ale wtedy cukier był cukrem (chyba)...

Karska pisze...

*bączki ;)

wave32 pisze...

Cukier puder różni się od kryształu zawartością cukru w cukrze ;))))

EL pisze...

Kryształy są słodkie?
EL

lavinka pisze...

Fajnie by wyhodować sobie pierścionek z dużego kryształu cukru :)